בין אם מדובר בטיול, פסטיבל או אירוע רב משתתפים בשטח הפתוח – כמעט שאין אדם שלא יצא לו להשתמש בשירותים כימיים לפחות פעם אחת במהלך חייו. על אף שמדובר בפתרון מסוים לצורך הבסיסי בחדר שירותים, כמעט כל מי שהשתמש בשירותים כימיים יעיד שמדובר בחוויה לא מאוד נעימה, שכן לרוב, שירותים כימיים מתאפיינים בחוסר אוורור ובריחות לא נעימים. על אף שכיום השירותים הכימיים כבר התפתחו והשתנו משמעותית, והאיכותיים יותר שבהם מכילים אוורור ואף מפיצי ריח, אין ספק כי הם עדיין שונים מהותית מהשירותים הניידים. כיצד נראה כל סוג של שירותים ומה בדיוק ההבדל בין השניים? לפניכם כל מה שצריך לדעת בנושא.
מהם שירותים כימיים?
שירותים כימיים בנויים לרוב כתא אחד, בו קיים מושב אסלה ובור שופכין אליו מתרכזים כל השפכים (או במילים אחרות – כל הפסולת הנאגרת במתקן השירותים הכימיים). במרבית המקרים, בתוך בור השופכין יהיו חומרי ניקוי על בסיס פורמלין, שמטרתם לשמור על הסניטריה בתא השירותים ברמה מסוימת. בשל העובדה שהשירותים אינם מתרוקנים לאחר כל שימוש, מטבע הדברים עלולים להתעורר בתא ריחות פחות נעימים. עם זאת, השירותים הכימיים המתקדמים יותר לרוב יכילו מספר פתחי אוורור או ונטה, כמו גם מפיצי ריח שמטרתם לנטרל ריחות לא נעימים ולבשם את תא השירותים באופן מעודן ובלתי משתלט.
מהם שירותים ניידים?
בדומה לשירותים הכימיים, גם השירותים הניידים אינם מחוברים למערכת ביוב כלשהי. עם זאת, זו כנראה נקודת הדמיון היחידה בין שני סוגי השירותים האלה. בשונה מהשירותים הכימיים, הבנויים כתא בודד, שירותים ניידים לרוב בנויים כחלק מקרוואן גדול יותר, המכיל מספר תאי שירותים בהם יש אסלות – ולא רק מושב. במבנים המפוארים יותר, תהיה קיימת גם מערכת חשמלית לצרכי תאורה ומיזוג, וכמו כן כיורים עם מים זורמים, מראות ועיצוב שלא נופל מחדרי שירותים באולמות אירועים או במסעדות יוקרתיות. ניתן לומר כי שירותים ניידים הם למעשה הגרסה המתקדמת והאיכותית משמעותית מהשירותים הכימיים, אם כי ישנם מצבים בהם השירותים הכימיים ישמשו אותנו יותר – כמו למשל באירועים קצרים או באירועים שבהם לא ניתן להתקין שירותים ניידים מסיבה מסוימת. כמו כן, מחיר השירותים הניידים לרוב יהיה גבוה ממחיר השירותים הכימיים, כך שבמצבים מסוימים – נעדיף את השירותים הכימיים.